Benison Green


Duurzaamheid is een grote uitdaging in de IT-sector. Met Benison Green engageren wij ons om het energieverbruik in onze datacentra te minimaliseren.

De interesse in producten en diensten die geen schade toebrengen aan mens en milieu is enorm toegenomen. Ook Benison wil de IT-branche milieubewust aanpakken. In kantoren valt er, als het gaat om duurzaamheid, nog veel winst te behalen. Momenteel verbruikt elk werkstation continu teveel aan stroom omdat er voldoende overhead moet zijn om op piekmomenten alle benodigde software lokaal te draaien.

Benison pakt, naast je stroomfactuur, ook het milieu aan. Door doorgedreven centralisatie en virtualisatie van servers in een datacentrum kan het energieverbruik extreem worden geoptimaliseerd. Met onze huidige technologie kunnen we t.o.v. een klassiek kantoor een energiebesparing tot 75% realiseren. We blijven actief verder werken om dit cijfer in de toekomst nog te verbeteren. Naast een sterk gereduceerd stroomverbruik is er ook een veel langere afschrijving van uw hardware, zodat ook de afvalberg er wel bij vaart. Indien je weloverwogen en stelselmatig je werkstations vervangt door thinclients kan je zelf ook bijdragen aan een schonere wereld. Benison heeft de nodige expertise om jou hierin te adviseren.

Voor Benison is de groene golf echt meer dan een PR-stunt. Het tegengaan van CO2-uitstoot en het verminderen van de afvalberg zijn momenteel een echte hype, maar Benison is overtuigd dat dit geen voorbijgaand fenomeen is. Over enkele jaren zal energie zo duur zijn, dat een energie- en milieu-bewuste aanpak de noodzakelijke norm wordt.