Roam Technology

"Dankzij het cloudsysteem van Benison kunnen onze medewerkers altijd en overal aan alle data."

Roam Technology is een producent van milieuvriendelijke waterbehandelings-producten. Zaakvoerder Tom Vermeulen legt uit hoe Benison hen helpt bij het beantwoorden van de IT-uitdagingen waar het bedrijf vandaag voor staat.

Dsc3997

Wij zijn een kleine onderneming uit Genk en vanaf 2013 hebben we een enorme groei doorgemaakt. We zijn een wereldspeler geworden en onze verkopers zitten ook echt ter plaatse. Het is dus cruciaal dat zij op elk moment aan alle data kunnen om onze klanten onmiddellijk verder te helpen. Vroeger stond alles op een lokale server. Dat was een pak moeilijker om te beheren en er waren ook meer risico’s aan verbonden. Nu zitten we op een cloudsysteem en wordt alles centraal beheerd door Benison in Brussel. Dat we weten dat de data in België staat is een extra troef.

Ondertussen hebben we in Spanje en Turkije twee eigen firma’s opgericht en ook zij zijn overgeschakeld naar dit cloudsysteem. Al onze werknemers werken op dezelfde interface die overal snel beschikbaar is. Benison zorgt dus niet alleen voor uniformiteit in onze IT-systemen, maar ook voor tijdswinst in onze dagelijkse werking. Daarnaast neemt het systeem regelmatig back-ups zodat we steeds kunnen terugvallen op een recente versie van onze bestanden en toepassingen. Die zekerheid kan geen enkel lokaal systeem ons geven.

Het cloudsysteem van Benison zorgt voor uniformiteit en tijdswinst in onze dagelijkse werking.

Tom Vermeulen - General Manager

Onze IT-structuur is bovendien perfect schaalbaar. Als we iemand nieuw aannemen krijgen ze simpelweg een account en na enkele stappen zijn ze onmiddellijk aan de slag. Alsof ze al 10 jaar bij ons werken. Het is niet langer een gefragmenteerd systeem waarbij we op zoek moeten gaan naar bepaalde documenten of data.

Rbf 0001

Met Frank en Bert hebben we doorheen de jaren een vertrouwensrelatie opgebouwd. Ze staan altijd klaar om ons verder te helpen mocht er een probleem optreden, zelfs in het weekend. Met zo’n uitgebreide IT-infrastructuur en werknemers over heel de wereld kan er wel al eens iets opduiken en niet noodzakelijk tussen 9 en 5. Dan is het fijn dat we op Benison kunnen rekenen om snel voor een oplossing te zorgen.

Het is ondenkbaar geworden dat we zouden teruggaan naar het lokale systeem dat we vroeger hadden. Samen met ons bedrijf groeit onze IT-omgeving met ons mee zonder dat we grote extra investeringen moeten doen. Het performante systeem van Benison zorgt ervoor dat we met een goede verbinding snel en overal ter wereld aan al onze data kunnen.

Remote Office

Interesse in onze remote office?

Benieuwd wat een digitale werkomgeving kan betekenen voor jouw bedrijf? Wij denken graag mee na over een oplossing op maat.