Vijf redenen om je oude server nu buiten te gooien


Bert Oris - Geplaatst op 09 oktober 2018

Heeft jouw organisatie nog een lokale server? Verborgen in een stoffige berging of kelder? Heb je er dan al eens aan gedacht wat het je kan opleveren als je deze zou vervangen door een virtuele versie? Wij geven je vijf redenen waardoor je onmiddellijk die oude server aan de deur zal willen zetten.

1. Je loopt niet achter

Een fysieke server die je gisteren hebt gekocht is vandaag al verouderd. Er bestaat geen server die je nu kan kopen om de komende vijf jaar safe te zijn. Je moet een server onderhouden en regelmatig de nodige (veiligheids)updates doorvoeren om een snelle toegankelijkheid te kunnen garanderen. Je bedrijf kan sterk groeien waardoor de opslagruimte, rekenkracht (CPU) of het geheugen (RAM) niet langer voldoet en je extra ruimte moet aankopen.

Al deze zaken kosten natuurlijk tijd en energie. Een virtuele server wordt regelmatig geüpdatet en aangepast aan de nieuwste veiligheidsnormen en is dus beter aangepast aan de huidige realiteit.

2. Geen verrassingen op je factuur

Een cloudserver is makkelijker schaalbaar. Groeit of krimpt je bedrijf? Dan kunnen we de grootte van je server eenvoudig aanpassen. Zodat je enkel betaalt voor de infrastructuur die je op dat moment nodig hebt. Je investering wordt op die manier een gespreide en transparante kost.

3. Je data is in veilige handen

Hackers worden steeds inventiever. Het is dus noodzakelijk dat je continue maatregelen neemt om je lokale set-up te beveiligen. Een virtuele server kan automatisch en op grotere schaal geüpdatet worden zodat mensen met slechte bedoelingen geen kans krijgen om je data te misbruiken.

4. Je werkplek en bestanden zijn altijd en overal beschikbaar

Een fysieke server is soms al eens wat moeilijker te bereiken. Omdat je in het buitenland zit. Of thuis. Een virtuele server is er altijd. Aan de andere kant van de wereld. In het midden van de nacht. Op je desktop, tablet of mobiel. Je bestanden zijn overal beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Dat is een zekerheid die geen enkele lokale set-up jou kan geven.

5. Support is deel van het pakket

En wat als er toch iets mis gaat? Dan is er nog altijd het supportteam dat je snel kan verder helpen. Je bent niet afhankelijk van die ene technieker die moet langskomen in de berging om je lokale server te onderhouden. Bij Benison heb je 24/7 recht op support. Zonder dat er een meerkost aan verbonden is. Zodat je snel weer verder kunt werken.

Virtual Server

Meer weten over virtuele servers?

Wil je graag meer informatie over een virtuele server of werkplek? Wij bekijken graag vrijblijvend wat een cloudserver kan betekenen voor jouw bedrijf.